Bravčové plátky na pive
Pivo mám rád a keď ho vidím v jedle tak to hneď chcem ochutnať tak ako tieto bravčové plátky..
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 štipka Soľ
- 5 PL Horčica plnotučná
- 2 KS Mrkva
- 2 PL Sójová omáčka
- 2 PL Maslo
- 2 KS Bobkový list
- 300 g Bravčové karé (alebo stehno)
- 3 strúčik Cesnak
- 3 KS Cibuľa
- 1 hrnček Kečup
- 5 KS Nové korenie
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčové mäso si narežeme na plátky, naklepeme a osolíme.
-
Krok 2.
Do misky dáme horčicu s 2 ks prelisovaného cesnaku. V ďalšej miske zmiešame kečup a sójovú omáčku s pivom. Mrkvu pokrájame na kolieska, taktiež cibuľu a cesnak.
-
Krok 3.
Pekáč vymastíme maslom alebo masťou a poukladáme naň cibuľu, cesnak, mrkvu a okoreníme. Bravčové plátky potrieme zmesou horčice. Na koniec zalejem kečupovou zmesou.
-
Krok 4.
Mäso dáme piecť do rúry cca na 50 minút pri 180°C. Približne po 20 minútych premiešame. Nepodlievame vodou.
-
Krok 5.
Bravčové plátky chutia najlepšie s varenými zemiakmi a prílohou podľa vlastného výberu.