Bravčové v paradjkovej omáčke s hubami
Skvelý obed s ktorým sa nikdy nehanbím pohostiť aj návštevu. je to proste pecka :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové pliecko
- 2 KS Paprika červená
- 2 KS Cibuľa
- 1 plechovka Šampiňóny (0,5l )
- 0.5 l Kečup (môže byť aj ostrý)
- 3 dl Paradajkový džús
- 1 PL Horčica
- 4 štipka Sušený cesnak (podľa chuti)
- 0,5 ČL Bylinné korenie (Zmes)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. Ak sú tuhšie tak ich môžeme vyklepať. Do plátov vtrieme soľ a čierne korenie, teraz ich môžeme sprudka opiecť na panvici s kúskom oleja .. len aby sa stiahli. Tie si necháme potom zvlášť na dne zapekanej misy. Vo výpeku osmažíme cibuľu do zlata.
-
Krok 2.
Umyte papriky, vyčistíme ich od hniezd, nakrájajte na prúžky, tie poukladáme na mäse v myse.. Huby dôkladne umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, tie tiež krátko osmažíme so štipkou soli a vložte do misy na papriku.
-
Krok 3.
Omáčky kombinujeme zo zvyšnými ingredienciami.
-
Krok 4.
Omáčku rovnomerne rozprestrieme do misy. Tu dávame piecť na 190°C so spodným ohrevom bez ventilátora cca 60 minút. Počas pečenia asi 2x môžete zmes premiešať.