Prajeme dobrú chuť :)

Chilli con carne

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.06.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: foodforfitness.co.uk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Fazule si deň predtým namočíme do vody. Kľudne aj 2 dni. Paradajky nakrojíme a naparíme aby sa lepšie lúpali. Komu nevadí šupka z paradajok nemusí. A dužinu alebo aj so šupkou nasekáme na drobno. Ďalej si prihrejeme vývar aby bol teplý.

  2. Krok 2.

    Cibuľu a cesnak olúpeme. Cibuľu nakrájame na jemno a cesnak nakrájame na plátky. V hlbšej panvici si rozpálime olej, vysypeme tam cibuľu a opečieme do zlatistá. Pridáme cesnak a ihneď mleté mäso. Spolu všetko restujeme kým sa mäso nerozpadne na drobné kúsky. Potom pridáme fazuľu s paradajkami, krátko opečieme a zalejeme horúcim vývarom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením, čili korením. Zmes prikryjeme a za občasného miešania dusíme pokiaľ nie sú fazule mäkké.

  3. Krok 3.

    Zatiaľ si očistíme čili papričky s paprikou a nasekáme na jemno.

  4. Krok 4.

    Keď sú fazule mäkké, pridáme papriky a krátko podusíme. Chilli con carne vydusíme do požadovanej konzistencie alebo zahustíme kukuričnou múkou 1-2 PL, ktorú si rozmiešame vopred vo vode

  5. Krok 5.

    Chilli con carne podávame s ryžou alebo s chlebom.



Pikantný segedínsky guláš
Kuracie mäso na čínsky spôsob
Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto