Zapekané cestoviny s mletým mäsom
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Mleté mäso
- 8 KS Paradajka
- 2 strúčik Cesnak
- 1 KS Cibuľa
- 3 PL Kečup
- 250 g Cestoviny
- 2 PL Olej
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 balíček Čierne olivy (alebo zelené)
-   Oregáno (podľa chuti)
- štipka Tymián (podľa chuti)
-   Bazalka (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Cestoviny uvaríme a scedíme. Polovicu paradajok nakrájame na kolieska a druhú polovicu na kocky. Syr nastrúhame a môžme nakrájať na menšie kúsky aj olivy.
-
Krok 2.
Na oleji opečieme cibuľu, pridáme mäso a smažíme. Po chvíli pridáme bazalku, oregáno, tymián - sušené alebo čerstvé a nemusia byť všetky druhy, osolíme. Pridáme paradajky, ktoré sme si nakrájali na kocky. A dochutíme kečupom. Pridáme prelisovaný cesnak a kto ma rád čili tak aj to.
-
Krok 3.
Do zapekacej misy vymastenej olejom vložíme cestoviny. Na to polejeme opečené mleté mäso a premiešame. Na vrch položíme kolieska paradajky a posypeme vrstvou syra a oliv.
-
Krok 4.
Cestoviny dáme zapiecť do rúry na 200°C do kým sa syr nerozteče.