Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Pečený bravčový bôčik

.

Kuchár/ka: Deni
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 16.06.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: recepty.sk

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.

  2. Krok 2.

    Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Strúhaný syr, hranolky a šalát
Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
Kurací perkelt s haluškami