Pečený bravčový bôčik
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Bravčový bôčik
- 1 strúčik Cesnak
- 5 KS Cibuľa
- 1 ČL Červená paprika sladká
-   Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Šalvia
- 3 PL Kečup
-   Vývar (podľa potreby)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčový bôčik s kožou umyjeme a na vrch narežeme štvorčeky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak tiež olúpeme a polovicu prelicujeme, druhu polovicu nakrájame na tenké pásiky. Cesnak zmiešame so šalviou a mletou sladkou paprikou.
-
Krok 2.
Mäso osolíme, okoreníme a do zárezov vtlačíme cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou dole a pečieme pri 180°C cca 30 minút. Potom mäso otočíme a potrieme zmesou ktorú sme si pripravili a kečupom. Bôčik zasypeme cibuľou a podlejeme vývarom ak nemáme tak vodou a pečieme do mäkka. Občas polejeme vlastnou šťavou.