Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčová panenka
- 150 g Slanina
- 400 g Sušené huby (alebo čerstvé)
- Soľ (podľa chuti)
- 1 ČL Rasca mletá
- Olej z hroznových semien
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Bravčovú panenku nakrájame na medailónky. Mäso osolíme, opepríme a každý kúsok ovinieme slaninou, ktorú zaistíme špailou. Zbytok slaniny nakrájame na pásiky a huby očistíme a nakrájame na kúsky.
-
Krok 2.
Na rozpálenom oleji opečieme mäso zo všetkých strán a potom medailónky dáme do pekáča. Pekáč vložíme do rúry a pečieme pri 180°C a necháme piecť cca 15-20 minút.
-
Krok 3.
Na výpeku opečime zbytok slaniny s hubami. Opepríme pridáme rascu, soľ a podusíme.
-
Krok 4.
Opečené medailónky rozdelíme na porcie na taniere a podávame s hubami. Ako príloha sa hodí ryža alebo zemiaky.