Hovädzie v paradajkovéj omáčke
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 16.06.18
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: kuchynalidla.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Hovädzie mäso
-   Soľ (podľa chuti)
- 1.5 ČL Tymián
- 8 KS Nové korenie
- 1 ČL Horčičné semeno
- 40 g Maslo
- 1 kocka Bujón hovädzí
- 40 g Múka hladká
- 8 KS Čierne korenie
- 5 PL Olej
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Bobkový list
- 4 plechovka Paradajkový pretlak
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso umyjeme a spoločne s kockou bujónu dáme variť do tlakového hrnca niečo málo cez hodinku. Varíme do mäkka.
-
Krok 2.
Olúpeme cibuľu, pokrájame na malé kocky a na oleji orestujeme do tmava, nesmieme ju spáliť. Keď je cibuľa už hnedá pridáme pretlak s korením a asi 5 minút za neustáleho miešania varíme. Takto pripravený základ zalejme vývarom z uvareného mäsa.