Prajeme dobrú chuť :)

Pečený králik

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.18

3.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 160 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: pluska.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pekáč vymastíme maslom alebo môžme použiť masť. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Nakrájanú cibuľu následne rozložíme na pekáč. Olúpeme tiež cesnak a prelisujeme ho.

  2. Krok 2.

    Očisteného a rozporcovaného králika dáme do pekáča s cibuľou. Mäso nasolíme nasolíme a potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly pri 150°C asi 2,5 hodiny ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a občas podlejeme vodou. A pečieme do mäkka.

  3. Krok 3.

    Králika podávame s knedlíkom kyslou kapustou, alebo červenou kapustou. No môžme pouvažovať aj nad ryžou či zemiakmi.



Pirohy na sladko - lekvárové, tvarohové
Rolované diviačie plece na zelenine
Maďarský guľáš