Pečený králik
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.18
3.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 160 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: pluska.sk
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 1 PL Múka hladká
- 1 KS Králik
- 1 ČL Rasca
- 100 g Maslo
-   Kapusta kyslá
-   Knedlík
príloha
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pekáč vymastíme maslom alebo môžme použiť masť. Olúpeme cibuľu a nakrájame na kolieska. Nakrájanú cibuľu následne rozložíme na pekáč. Olúpeme tiež cesnak a prelisujeme ho.
-
Krok 2.
Očisteného a rozporcovaného králika dáme do pekáča s cibuľou. Mäso nasolíme nasolíme a potrieme prelisovaným cesnakom, posypeme rascou a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme pomaly pri 150°C asi 2,5 hodiny ale aj viac. Počas pečenia mäso obraciame, polievame šťavou a občas podlejeme vodou. A pečieme do mäkka.