Prajeme dobrú chuť :)

Španielske vtáčky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.06.18

4.14 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj:

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa naklepeme. Naklepané plátky osolíme a okoreníme.

  2. Krok 2.

    Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a dve z nich nakrájame na štvrtinky. Zavárané uhorky nakrájame na polky. Taktiež špekáčky nakrájame na štvrtinky.

  3. Krok 3.

    Plátky mäsa potrieme horčicou a na každý plátok položíme plátok anglickej slaniny. Do stredu položíme štvrťku vajca, špekáčky, uhorky a plátok zvinieme. Pomocou nitky zvinutý plátok dobre omotáme a zaviažeme aby sa počas pečenia nerozpadol.

  4. Krok 4.

    Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme masť a opražíme cibuľu. Ak je cibuľa opražená do zlatistá vložíme vtáčky a z každej strany ich opečieme.

  5. Krok 5.

    Medzitým si v rýchlovarnej kanvici uvaríme vodu a nalejeme ju do hrnca s kockou bujónu a dobre rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na opečené vtáčky, zamiešame a zakryjeme. Za občasného premiešania necháme asi 90-120 minút dusiť.

  6. Krok 6.

    Ostatné vajíčka a uhorky na krájame na kocky. Vtáčky vyberieme z hrnca a pridáme uhorky a vajcia, ktoré sme si nakrájali. Vo vode si rozmiešame múku, soľ, korenie a nalejeme do omáčky. Prilejeme nálej z uhoriek a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme a doprepríme.

  7. Krok 7.

    Príloha môže byť napríklad ryža alebo varené zemiaky.



Perníkový koláč ala MIMI
Kuracie mäso na sladko čili
Cuketové krokety so zemiakovou kašou