Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 8 plátok Hovädzie zadné
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 4 PL Bravčová masť
- 8 PL Horčica plnotučná
- 2 KS Vajce slepačie
- 4 KS Uhorky nakládané
- 2 KS Špekáčky
- 8 plátok Slanina
- 3 PL Šťava z kyslých uhoriek
- 1 KS Vajce slepačie
- 4 KS Uhorky nakládané
- Pitná voda
- 3 PL Múka hladká
- 1 kocka Bujón hovädzí
- Soľ (na dochutenie)
- Čierne korenie mleté (na dochutenie)
Náplň
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Hovädzie mäso nakrájame na tenké plátky. Plátky mäsa naklepeme. Naklepané plátky osolíme a okoreníme.
-
Krok 2.
Vajcia uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a dve z nich nakrájame na štvrtinky. Zavárané uhorky nakrájame na polky. Taktiež špekáčky nakrájame na štvrtinky.
-
Krok 3.
Plátky mäsa potrieme horčicou a na každý plátok položíme plátok anglickej slaniny. Do stredu položíme štvrťku vajca, špekáčky, uhorky a plátok zvinieme. Pomocou nitky zvinutý plátok dobre omotáme a zaviažeme aby sa počas pečenia nerozpadol.
-
Krok 4.
Olúpeme cibuľu a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejeme masť a opražíme cibuľu. Ak je cibuľa opražená do zlatistá vložíme vtáčky a z každej strany ich opečieme.
-
Krok 5.
Medzitým si v rýchlovarnej kanvici uvaríme vodu a nalejeme ju do hrnca s kockou bujónu a dobre rozmiešame. Vzniknutý vývar nalejeme na opečené vtáčky, zamiešame a zakryjeme. Za občasného premiešania necháme asi 90-120 minút dusiť.
-
Krok 6.
Ostatné vajíčka a uhorky na krájame na kocky. Vtáčky vyberieme z hrnca a pridáme uhorky a vajcia, ktoré sme si nakrájali. Vo vode si rozmiešame múku, soľ, korenie a nalejeme do omáčky. Prilejeme nálej z uhoriek a za občasného miešania povaríme cca 20 minút. Podľa chuti dosolíme a doprepríme.
-
Krok 7.
Príloha môže byť napríklad ryža alebo varené zemiaky.