5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 150 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: cookstr.com
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kačka
- 1 PL Múka hladká
- 1 ČL Rasca
- 1 ČL Zázvor
- 1 ČL Soľ
- 1 KS Knedlík
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
kačku opláchneme studenou vodou a položíme na pekáč. Kačku aj pekáč potrieme olejom. Kačkú následne posypeme rascou, soľou a zázvorom. Prikryjeme vrchom pekáča a vložíme do rúry cca na 50 minút pri teplote 150°C.
-
Krok 2.
Keď mäso zmäkne až potom ju otočíme. Vrch pekáča zložíme dole a pečieme ďalej bez vrchu ďalších 45 minút záleží na veľkosti. Opekáme do chrumkava, kým nie je zlatistá. Počas pečenie kačku prepichujeme aby z nej lepšie vytekala masť. A čerstvo vypečenú masť odoberáme do inej nádoby z pekáča. Necháme iba šťavu.