Prajeme dobrú chuť :)

Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 09.06.18

4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na kocky nakrájané zemiaky dáme variť s 1 čajovou lyžičkou soli. Nevadí keď sa trošičku rozvaria. Keď už sú mäkké tak ich zcedíme, pridáme maslo cca 70g a tie popučíme pučítkom :) ... Počas toho pridáme cca 2 decilitre mlieka (v pohode studené). Miešame kým nemáme konzistenciu bez hrudiek.

  2. Krok 2.

    Nadrobno nakrájanú cibuľku pražíme na oleji do zlatistá a pridáme pol litra mlieka a cca 1 čajovú lyžičku mlieka. Privedieme k varu a na slabom ohni pridáme pomaličky múku tak, že si ju pripravíme do pohára so studenou vodou. cca pol hrnčeka vody a hladká múka. Tu teda vlejeme pomaly za stáleho miešania do mlieka až kým nám omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme kôpor (korenie). Niekto pridáva aj kúsok cukru.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Kuracie pečienky na červenom víne
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom