Ingrediencie
Potrebujeme:
- 300 g Kuracie prsia
- 3 PL Olej kokosový (alebo olivový)
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- 200 g Bulgur
- 15 KS Čierne olivy
- 3 štipka Oregáno
- 3 štipka Bazalka
- Soľ (na dochutenie)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 350 ml Pitná voda
- Petržlenová vňať (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na panvici osmažíme kuracie prsia nakrájané na kocky alebo soté.
-
Krok 2.
Keď sú hotové vyberieme ich do druhej misy.
-
Krok 3.
Na zvyšnom oleji opražíme cibuľu a cesnak
-
Krok 4.
Pridáme bulgur, korenie, paradajkový pretlak a zalejeme vodou.
-
Krok 5.
Varíme asi 5 minút na nízkom ohni. Násladne nechajte asi 15 minút vychladnúť aby bulgur oddychol a priajte opečené kuracie prsia, ktoré sme si vybrali do vedľajšej misy. Pridajte celé olivy a premiešajte.
-
Krok 6.
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.