Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 balenie Lístkové cesto
- 1 PL Olej
- 8 KS Párky
- 1 PL Maslo (rozpustené na potretie)
- 1 ČL Morská soľ
- 2 PL Horčica (francúzska alebo obyčajná)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rúru si predhrejeme na 250°C. Na múčnom podklade rozvaľkáme lístkové cesto do tvaru veľkého obdĺžnika a vyrežeme tenké pásiky.
-
Krok 2.
Rozložíme pásy na ľahko naolejovaný plech na pečenie. Každý druhý pás sklopte späť a položte prvý párok. Preložte pásy vyrovnáme cez párok a preložte späť druhé pásy cesta.
-
Krok 3.
Položte druhy párok a opakujte proces väzby, až kým sa nedostanete na koniec pásu. Presahujúce okraje orežeme.
-
Krok 4.
Na koniec párky prepletené lístkovým cestom potrieme rozpusteným maslom a posypeme morskou soľou.
-
Krok 5.
Pečieme do zlatistá 20-25 minút v rozohriatej rúre. Ako prílohu odporúčam francúzsku horčicu. Dobrú chuť