Prajeme dobrú chuť :)

Kari kura so syrovou omáčkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 1
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kurecie prsia narežeme na rezne (neklepeme). Pripravíme si marinádu z 5 polievkových lyžíc horčice, 1 PL kečupu, trochu oleja, pár kvapiek sójovej omáčky, čierneho korenia a kari korenia podľa chuti. Mäso marinujeme aspoň 1 deň.

  2. Krok 2.

    Po odležaní mäso vypražíme na panvici, oleja stačí málo lebo olej je už v marináde. Keď je mäso hotové, upražíme vo výpeku nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľa zlatisto-sklovitá pridáme syr v črievku, ak chceme ušetriť postačí najlacnejšie črievko z Tesca alebo Lidlu, nemusí to byť Bambino ;) Syr necháme trošku roztopiť a dôkladne zmiešame s cibuľou, môžme pridať 1 čajovú lyžičku mlieka alebo vody na zriedenie.

  3. Krok 3.

    Keď to má tú správnu konzistenciu dáme túto hustú omáčku na mäso. Ako prílohu podávame varenú ryžu (najjednoduchšie sáčkovú)



Rýchle hrianky
Pivovarská bašta s cestovinami
Holúbky s kyslou somtanou