Prajeme dobrú chuť :)

Morčacie v sójovej omáčke

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 2
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ako prvé si pripravíme menšiu nádobu do ktorej si dáme marinovať mäso. Morčacie mäsko si opláchneme nakrájame na pásiky poprípade kocky a vložíme do tejto pripravenej nádoby. Mäso si ako prve dobre osolíme ďalej okoreníme mexickým korením ( dostať ho kúpiť v obchode ) v prípade, že nemáme k dispozícii takéto mexické korenie použijeme iné koreniny podla fantázie :) Keď ho už mame dobre okorenené prelejeme ho sójovou omáčkou a dôkladne premiešame aby sa nám mäso dobre nacuclo . Ako posledne pridávame olivový olej , Ja osobne používam olivový olej dosť veľa ale postačí keď ho len tak jemne prelejete :) Keď to mame cele pripravene necháme to v chladničke marinovať 24 hodín aby nám mäso dobre prešlo touto marinádou.

  2. Krok 2.

    Zoberieme si menši hrniec na prípravu ryže. Ja ryžu robievam nasledujúcim spôsobom : Ryžu si nasypem do sitka a dôkladne prepláchnem vo vode, následne nechám odkvapkať aby som v nej nemal veľa vody. Do hrnca si nalejem asi cca 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a nechám olej rozohriať na strednom plameni. Keď mam olej dostatočne zohriaty pridám ryžu a za stáleho miešania ju opražím. Osolím, pridám majorán a zalejem to vodou tak aby voda bola cca asi 1 centimeter nad úrovňou ryže. Hrniec zakryjem pokrievkou a počkám kým mi začne vrieť voda, ešte raz to premiešam a znížim plameň. Zakryte to nechám variť asi cca 8 minút ( zaleží od množstva ryže a vody čim viac vody tým viac minút ). Keď sa nám na vrchu začnú robiť bublinky ryža za chvíľu bude hotová necháme ju ešte asi minútku variť keď to prestane bublinkovať vypneme ju.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Vanilkové rožteky
Parížske rožky
Šuhajdy z bielej čokolády