Bravčové na hubách
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčové pliecko (alebo stehno)
- 1 dl Olej z hroznových semien
- 2 KS Cibuľa
- 1 plechovka Šampiňóny
- 100 g Múka hladká
- 0.5 ČL Soľ
- 0.5 ČL Čierne korenie mleté
- 1 štipka Rasca
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Do hrnca dáme olej, pridáme na kocky pokrájanú cibuľku, ktorú do zlatista opražíme. Pridáme na menšie obdlžniky alebo kocky pokrájané bravčové pliecko /stehno/ a pomaly dusíme, dovtedy, pokiaľ mäso pustí šťavu. Posolíme,okoreníme,vlejeme sterilizované šampióny, zalejeme vodou, tak aby vody bolo asi 2cm nsd hladinou mäsa a hubami a dusíme.
-
Krok 2.
Keď je mäsko skoro mäkké, zvlášť v hrnci opražíme nasucho hladkú múku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme k mäsu,čím sa omáčka zhustí. Necháme povariť aspoň 15 min. Môžeme dochutiť aj hubovým bujónom-stačí 1 kocka.