Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové na hubách

.

Kuchár/ka: Deni
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.18

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Do hrnca dáme olej, pridáme na kocky pokrájanú cibuľku, ktorú do zlatista opražíme. Pridáme na menšie obdlžniky alebo kocky pokrájané bravčové pliecko /stehno/ a pomaly dusíme, dovtedy, pokiaľ mäso pustí šťavu. Posolíme,okoreníme,vlejeme sterilizované šampióny, zalejeme vodou, tak aby vody bolo asi 2cm nsd hladinou mäsa a hubami a dusíme.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko skoro mäkké, zvlášť v hrnci opražíme nasucho hladkú múku, zalejeme studenou vodou, rozmiešame a vlejeme k mäsu,čím sa omáčka zhustí. Necháme povariť aspoň 15 min. Môžeme dochutiť aj hubovým bujónom-stačí 1 kocka.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Šťavnatá živánska
Zapečené zemiaky s kuracím mäsom a smotanou
Hlivový perkelt