Prajeme dobrú chuť :)

Maďarský guľáš

V detskych kupeloch Lučivná, kde som pracoval .. robili tento guláš s hráškom. Moc mi chutil a verte alebo nie.. v menu lístku sa to volalo ako maďarský. Neviem prečo dávali aj hrášok.. asi kvôli deťom, lebo ho mali ozaj radi. Myslim ze by bol vhodny nazov Lučiviansky guláš.. či? :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.87 / 5 (23 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistenú a nakrájanú cibuľku speníme do zlata, pridáme nakrájané mäsko, ktoré oprážime, osolíme, okoreníme ( majorán dávame tesne pred koncom ), prikryjeme a necháme dusiť. Občas premiešame, v prípade potreby podlejeme trochou teplej vody. Keď je mäsko takmer už mäkké pridáme lečo a hrášok. Podusíme, prilejeme vodičku aby sme mali aj šťavu ku knedlíku a trošku zahustíme hladkou múkou spôsobom, že ju rozmiešame vo vode a vylejeme do mäska.

  2. Krok 2.

    Guláš necháme poriadne prevrieť, pridáme majorán, premiešame, odstavíme a naberáme na tanier. Úplne na záver už keď máme gulášik na tanieri, nastrúhame syr a papame. Dobrú chuť ;-)



Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Mexické hovädzie mäso