Prajeme dobrú chuť :)

Morčací steak s cuketou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 25 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 1
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Tento recept je veľmi jednoduchý na prípravu a nepotrvá vám dlho :) Ako prve si dajte zahriať rúru na 200 stupňov. Dáme si variť ryžu tej to potrvá asi cca 8 minút medzitým ako sa nám zohrieva rúra a varí ryža si pripravíme panvicu na ktorú si nalejeme olivový olej ( nemusíte veľa stačí asi 2 PL ) a necháme ho zahriať.

  2. Krok 2.

    Steak si opláchneme necháme odkvapkať vodu aby nám to na panvici veľmi neprskalo. Keď mame olej dostatočne zahriaty hodíme náš steak na panvicu a necháme ho zatiahnuť z jednej aj z druhej strany na prudšom ohni cca 2 minúty z jednej 2 z druhej podla hrúbky mäsa ( ja som mal mäso hrubé cca 3 centimetre ). Keď mame mäso zatiahnuté osolíme a okoreníme z oboch strán a vložíme do rúry na cca 10 až 15 minút.Na panvici si necháme rozohriať olivový olej a pripravíme si cuketu ktorú nakrájame na kolieska. Cuketu si opražíme na olivovom oleji do zlato-hneda osolíme až na konci.

  3. Krok 3.

    Na spestrenie si môžme k tomu dať brokolicu ktorú si len tak zľahka uvarime vo vriacej vode ( maximálne 3 minúty ) .Ja som si k tomu spravil ešte jednoduchý miešaný šalát zo zeleniny ktorú som mal k dispozícii ( cherry paradajky, jarnú cibuľku, uhorku, bielu reďkovku ).Stačí už len naservírovať na tanier a jesť.Prajem dobrú chuť.



Šošovicová polievka z Indie
Šuhajdy s orechovou plnkou
Tradičné bryndzové halušky