Prajeme dobrú chuť :)

Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi

Výborné a zdravé kuracie plátky na prírodno. Odporúčam.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.85 / 5 (20 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Opláchnuté kuracie prsia si nakrájame na plátky, ktoré opatrne a veľmi z ľahká naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym mletým korením a sušeným cesnakom. Takto pripravené mäsko z prudka opečieme na rozohriatej masti alebo oleji. Opekáme ho z oboch strán, kým nebude mať peknú zlatistú farbu.

  2. Krok 2.

    Opečené plátky vyberieme na tanier a do výpeku dáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šampiňóny. Podľa potreby pridáme trošku oleja, aby nám to neprihorelo. Spražíme, poprášime hladkou múkou, ešte trošičku oprážime a zalejeme vodou. Zo začiatku za stáleho, neskôr len za občasného miešania túto omáčku varíme cca 10 minút. Samozrejme, že ju nezabudneme osoliť, okoreniť č. korením a sójovou omáčkou. Keď sa nám zdá, že je hotová, vložíme do nej opečené kuracie plátky a necháme na miernom ohni ešte zhruba 5 minút aby to celé prešlo chuťou a odstavíme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pravý segedínsky guľáš
Langoše
Džatky domáce ako od babky