Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Kurací mix

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    1/2 kuracích pŕs narežeme na plátky a 1/2 nakrájame na malé kocky. Kuracie kocky si pripravíme na marinovanie a to tak, že do nich pridáme kečup a horčicu a postupne koreniny podľa chuti - čierne korenie, kurkumu na zvýraznenie chuti, soľ, majorán. Poriadne zmes rozmiešame a dáme marinovať do chladničky. Čím dlhšie sa marinujú, tým výraznejšie bude mať mäsko chuť.Maximálne však večer vopred.

  2. Krok 2.

    Kuracie plátky obalíme v troj obale múka-vajcia-strúhanka a dáme ich klasicky vypražiť na rezne. Zemiaky naškrabeme, nakrájame na kocky a varíme v posolenej vode. Po uvarení vylejeme všetku vodu, rozpučíme na pyré, pridáme kúsok masla a syr bambíno. Zemiaky miešame, až kým nám nevznikne kaša. Dochutíme soľou podľa potreby.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Orechovo tvarohová roláda
Kuracie prsia na kocky v smotanovo-kari omáčke s mrkvou a cestovinami
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou