Kurací mix
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracie prsia
- 1 Kg Zemiaky
- 100 g Maslo
- 3 dl Mlieko
- 1 balenie Tavený syr (črievko)
- 100 g Strúhanka
- 2 PL Múka hladká
- 300 ml Olej
- 2 PL Kečup jemný
- 1 PL Horčica plnotučná
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Kurkuma
- 1 štipka Vegeta
- 1 štipka Majoránka
- 1 štipka Červená paprika sladká
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1/2 kuracích pŕs narežeme na plátky a 1/2 nakrájame na malé kocky. Kuracie kocky si pripravíme na marinovanie a to tak, že do nich pridáme kečup a horčicu a postupne koreniny podľa chuti - čierne korenie, kurkumu na zvýraznenie chuti, soľ, majorán. Poriadne zmes rozmiešame a dáme marinovať do chladničky. Čím dlhšie sa marinujú, tým výraznejšie bude mať mäsko chuť.Maximálne však večer vopred.
-
Krok 2.
Kuracie plátky obalíme v troj obale múka-vajcia-strúhanka a dáme ich klasicky vypražiť na rezne. Zemiaky naškrabeme, nakrájame na kocky a varíme v posolenej vode. Po uvarení vylejeme všetku vodu, rozpučíme na pyré, pridáme kúsok masla a syr bambíno. Zemiaky miešame, až kým nám nevznikne kaša. Dochutíme soľou podľa potreby.