Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracia pečeň (alebo morčacia)
- 1 KS Cibuľa (väčšia)
- 0.5 Kg Ryža (alebo tarhoňa)
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na drobno nakrájanú cibuľku spražíme na panvici s kúskom oleja. Medzitým nakrájame pečienku na malé kúsky.
-
Krok 2.
Keď je cibuľka opražená do zlata pridávame pečienku.. Pridávam asi 1 PL sladkej papriky, štipku čierneho korenia POZOR ! Soľ vždy až na koniec!
-
Krok 3.
Pečienku ja podlievam vodou asi po piatich minútach na strednom ohni. Podlejem ju tak aby bola pečienka tesne pod vodou a dusím za občasného miešania asi 20 minút. Tesne pred koncom pridáme asi 3 štipky soli (každý podľa chuti).
-
Krok 4.
Pripravíme si ryžu alebo tarhoňu a podávame - viď obrázok.