Kuracie kari soté s horčicou
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 250 ml Smotana na varenie
- 150 g Tavený syr
- 1 PL Horčica plnotučná
- 1 štipka Soľ
- 400 g Cestoviny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
1 mierne veľkú cibuľku nadrobno pokrájame a spražíme do zlata. Cca 250 g kuracích pŕs nakrájame na kocky, necháme spražiť s cibuľkou, kým sa mäsko nestiahne a pidáme soľ podľa chuti ( kuracie mäsko som v miske premiešal s kari korením ).
-
Krok 2.
Zalejeme smotanou na varenie a po cca 5. minútach som pridal kocku syrokrému ( môžete použiť aj 1/4 črievka bambino ). Syr to krásne zhustí, ak však až príliš, tak to rozrieďte troškou mlieka podľa potreby. Na záver pridáme zhruba 1 PL jemnej horčice.