Ingrediencie
Omáčka
- 2 PL Múka hladká
- 1 KS Cibuľa
- 0.5 dl Olej slnečnicový
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 plechovka Paradajkový pretlak
- 1 KS Bobkový list
- Soľ (podľa chuti)
- 500 g Mleté mäso
- 1 hrnček Ryža korenie
- 1 ČL Majoránka
- 1 KS Cibuľa
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 KS Vajce slepačie
- 1 hrsť Strúhanka
- 4 KS Paprika zelená
- 400 g Zemiaky
- 3 plátok Maslo
- 2 ČL Pažítka
Plnená paprika
Príloha
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Spravíme si záprašku z hladkej múky a oleja. Pridáme nakrájanú cibuľu a červenú papriku. Pridáme vodu a paradajkové pretlaky. Osolíme a pridáme bobkový list. Varíme a ak máme cibuľu vo veľkých kusoch tak rozmixujeme.
-
Krok 2.
Uvaríme si ryžu (cca 10-15 min)
-
Krok 3.
Do misky si dáme mleté mäso, uvarenú ryžu, majoránku, nakrájanú cibuľu, osolíme, pridáme čierne korenie, 1 vajce a zmiešame všetko. Začneme plniť papriku, ktorú si dôkladne umyjeme a očistíme vnútro. Takto naplnené papriky dáme do paradajkovej omáčky. Ďalej varíme omáčku cca 35 minút.
-
Krok 4.
Ak sa nám mleté mäso zvýši, pridáme do zmesi strúhanku a spravíme si guľky alebo aký tvar chceme a opekáme na rozohriatom oleji. K plnenej paprike sa podáva knedľa alebo varené zemiaky.
-
Krok 5.
Zemiaky si nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Po uvarení scedíme vodu a pridáme maslo a pažítku.