Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Segedínsky guľáš

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.86 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Osmahneme z jednej aj z druhej strany na prudkom plameni cca 2 minútky, stiahneme na minimum (prilejeme zvyšok pacu k mäasku ) a zeleninku z druhej panvice pridáme do panvice, kde sa nán robí mäsko aj so šťavou, ktorú zeleninka pustila. Následne to zakryjeme a na minime dusíme cca 45 min. za stáleho otáčanie po cca 7-8 minútach. 15 minút pred skončením si pripravíme jasmínovú ryžu. Podávame s úsmevom a láskou.

  2. Krok 2.

    Do hrnca s vodou si dáme variť kyslú kapustu. Málinko ju osolíme a troška povaríme. Keď máme mäsko mäkké, pridáme ho do kapusty. V nádobe si rozmiešame smotanu na varenie, mlieko a hladkú múku, ktorou si segedínsky zahustíme. Necháme ešte dobre prevrieť, podľa potreby dochutíme korením, alebo dosolíme a podávame s knedľou.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Výborný hrnčekový čokoládový koláč
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou