Prajeme dobrú chuť :)

Zemiakové placky plnené kuracím mäsom

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 3
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Zemiakové placky

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múkky a cca 2dcl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

  2. Krok 2.

    Medzi časom, kým sa nám pečú placky si pripravíme mäsko, ktorým ich budeme plniť

  3. Krok 3.

    Nakrájame si cibuľku, ktorú si pekne spražíme na oleji. Keď si myslíme, že je už hotová, pridáme k nej na kocky nakrájané kuracie prsia a opražíme, kým sa mäsko nestiahne. Osolíme, okoreníme a následne na to pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapiu a paradajku (kľudne môžeme pridať aj trocha kukurice, či už z konzervy alebo mrazenú). Podľa potreby podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka.

  4. Krok 4.

    Tesne pred koncom pridáme syrokrém, ktorý sa nám pekne rozpustí a dodá mäsku jemnú a lahodnú chuť. Pripravené placky plníme tak, že na stred si rozotrieme trocha mäska, preložíme napoly a na vrch môžeme ešte letmo prejsť syrom z črievka alebo nejakým dresingom, to už podľa vlastnej chuti a fantázie.



Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Červená kapusta s bravčovým karé
Buchty na pare