Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Zemiakové placky
- 8 KS Zemiaky
- 3 KS Vajce slepačie
- 6 strúčik Cesnak (podľa chuti)
- 3 PL Múka hladká
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Soľ
- 500 g Kuracie prsia
- 2 KS Cibuľa
- 1 KS Paradajka
- 1 KS Kapia červená
- 2 KS Tavený syr
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
kuracie mäsko
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múkky a cca 2dcl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.
-
Krok 2.
Medzi časom, kým sa nám pečú placky si pripravíme mäsko, ktorým ich budeme plniť
-
Krok 3.
Nakrájame si cibuľku, ktorú si pekne spražíme na oleji. Keď si myslíme, že je už hotová, pridáme k nej na kocky nakrájané kuracie prsia a opražíme, kým sa mäsko nestiahne. Osolíme, okoreníme a následne na to pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapiu a paradajku (kľudne môžeme pridať aj trocha kukurice, či už z konzervy alebo mrazenú). Podľa potreby podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka.
-
Krok 4.
Tesne pred koncom pridáme syrokrém, ktorý sa nám pekne rozpustí a dodá mäsku jemnú a lahodnú chuť. Pripravené placky plníme tak, že na stred si rozotrieme trocha mäska, preložíme napoly a na vrch môžeme ešte letmo prejsť syrom z črievka alebo nejakým dresingom, to už podľa vlastnej chuti a fantázie.