Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zemiakové placky plnené kuracím mäsom

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 35 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 3
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Zemiakové placky

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múkky a cca 2dcl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

  2. Krok 2.

    Medzi časom, kým sa nám pečú placky si pripravíme mäsko, ktorým ich budeme plniť

  3. Krok 3.

    Nakrájame si cibuľku, ktorú si pekne spražíme na oleji. Keď si myslíme, že je už hotová, pridáme k nej na kocky nakrájané kuracie prsia a opražíme, kým sa mäsko nestiahne. Osolíme, okoreníme a následne na to pridáme na menšie kúsky nakrájanú kapiu a paradajku (kľudne môžeme pridať aj trocha kukurice, či už z konzervy alebo mrazenú). Podľa potreby podlejeme troškou vody a dusíme do mäkka.

  4. Krok 4.

    Tesne pred koncom pridáme syrokrém, ktorý sa nám pekne rozpustí a dodá mäsku jemnú a lahodnú chuť. Pripravené placky plníme tak, že na stred si rozotrieme trocha mäska, preložíme napoly a na vrch môžeme ešte letmo prejsť syrom z črievka alebo nejakým dresingom, to už podľa vlastnej chuti a fantázie.



Pikantný segedínsky guláš
Bravčové na hrášku s ryžou
Čerstvý zeleninový šalát, francúzsky dresing