Znojemský guľáš
Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :).
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Bravčové mäso (alebo hovädzie)
- 2 KS Cibuľa
- 3 KS Zavárané uhorky
- 3 PL Múka hladká
- 1 kocka Bujón hovädzí
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 150 g Ryža
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.
-
Krok 2.
Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.