Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Znojemský guľáš

Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :).

Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.18

4.78 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Jarmila Laufová

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  2. Krok 2.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Langoše
Cestoviny s kuracím mäsom na smotane