Prajeme dobrú chuť :)

Znojemský guľáš

Robila ho moja mamka a aj u nás doma zožal tiež úspech. Vrelo odporúčam :).

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.78 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Jarmila Laufová

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľku nakrájame na drobno a v hrnci na rozohriatom oleji alebo masti spražíme do zlatistá. Pridáme na kocky nakrájané mäso a dusíme, kým nepustí šťavu. Pridáme čierne mleté korenie, soľ, hovädzí alebo slepačí bujón a necháme dusiť. Podľa potreby podlievame vodou aby bola zarovno s mäsom. Dusíme, kým mäsko nezmäkne.

  2. Krok 2.

    Na sucho spražíme múku, následne ju zriedime studenou vodou (2 - 3 PL múky a cca 2 dl vody). Necháme prevrieť a prelejeme do hrnca s mäsom, kde to ešte dobre premiešame. Tesne pred koncom pridáme na kocky pokrájanú kyslú uhorku.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie stripsi
Kari rizoto zo zeleninou
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou