Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
.
Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové stehno
- 3 KS Cibuľa
- 300 g Mrazená zelenina
- 2 PL Múka hladká
- 2 štipka Soľ
- 1 ČL Vegeta
- 1 Kg Zemiaky
- 2 KS Vajce slepačie
- 4 strúčik Cesnak
- 2 PL Múka hladká
- 0.5 KS Kypriaci prášok do pečiva
- 2 štipka Soľ
- 4 štipka Čierne korenie mleté
- 1 ČL Majorán
Zemiakové placky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.
-
Krok 2.
Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.
-
Krok 3.
Podávame so zemiakovými plackami, ktoré si pripravíme nasledovným spôsobom: Zemiaky nastruháme, pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, korenie, soľ, trocha kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a hladkú múku. Všetko dobre rozmiešame a vyprážame na rozohriatom oleji väčšie alebo menšie placky.