Prajeme dobrú chuť :)

Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Jarmila Laufová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Jarmila Laufová

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cibuľku spražíme na oleji do zlatista. Pridáme na kocky pokrájané bravčové stehno, podusíme vo vlastnej šťave. Pridáme soľ, čierne mleté korenie, zalejeme vodou a dusíme do mäkka.

  2. Krok 2.

    Vysypeme sáčok mrazenej zeleniny, trocha ešte podusíme a zahustíme nasucho opraženou hladkou múkou zaliatou studenou vodou. Omáčku dochutíme vegetou a povaríme ešte aspoň 10 minút.

  3. Krok 3.

    Podávame so zemiakovými plackami, ktoré si pripravíme nasledovným spôsobom: Zemiaky nastruháme, pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, korenie, soľ, trocha kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny a hladkú múku. Všetko dobre rozmiešame a vyprážame na rozohriatom oleji väčšie alebo menšie placky.



Špagety zapečené s mletým mäsom
Dukátové buchtičky
Šošovicová polievka z Indie