Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Jelenie stehno na víne

.

Kuchár/ka: Lívia Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 105 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Lívia Fiľakovská

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jelenie mäso musí byť 24 hodín v pace, ktorý si pripravíme z ocotu, oleja, vody, bobkového lista a nového korenia.

  2. Krok 2.

    Po odležaní jelenie stehno osolíme a prešpikujeme slaninkou nakrájanou na prúžky. Na pekáči na masle si opražíme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľku. Pridáme všetky koreniny a vložíme pripravené stehno. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180-200 stupňov asi 1 a 1/2 hodiny. Počas celého pečenia dávame pozor aby sa nám zelenina nepripálila a podľa potreby podlievame horúcou vodou alebo ak máme nejaký vývar tak aj ním. Pred koncom odkryjeme a ešte asi 10 minút dopečieme. Mäkké mäsko vyberieme a pokrájame na porcie.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Kuracie placky so šanpiňónmi
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Cícerová polievka