Pečené a plnené kura
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Kura celé bez drobkov
- 1 ČL Soľ
- 1 ČL Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 1 ČL Rasca
- 3 PL Olej slnečnicový
- 3 KS Rožok
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Vajce slepačie
- 1 dl Mlieko polotučné
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 2 štipka Soľ
- 3 štipka Majorán
- 1 KS Klobása
Plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na prípravu plnky si najskôr potrebujeme opražiť cibuľu s klobáskou.
-
Krok 2.
Rožky som nakrájal na kolieska a vlial studené mlieko. Rukami som zmes poroztláčal, nech rožky mlieko pekne napijú. Nemusíte však použiť mlieko, môže byť aj voda. Na oleji som spražil na drobno nakrájanú cibuľku a v obľube mám aj použiť čo chladničká dá - teda šunkovú salámu na kocky narezanú som tam tiež pridal. Zmes som prehodil do misky s rožkami. Pridávame 1-2 vajcia (ja dávam radšej 2), soľ, čierné korenie, majorán a dôkladne premiešame.