Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bravčové s kolienkami

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.38 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na rozohriatej bravčovej masti alebo na oleji si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko a dobre opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakom a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame trochou vody.

  2. Krok 2.

    Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme menšie sklíčko leča, cca 2 KS kyslých uhoriek nakrájaných na kocky a zeleninu. Zelenina môže byť mrazená alebo zaváraná v skle. Pridáme trocha vody a všetko spolu ešte trocha podusíme.

  3. Krok 3.

    Keď je všetko a najmä mäso dostatočne mäkké, tak už len podľa potreby trocha zahustíme zátrepkou z vody a hladkej múky. Necháme dobre prevrieť a odstavíme.

  4. Krok 4.

    V osolenej vode si uvaríme kolienka alebo iné cestovinky a podávame s chutne pripraveným mäskom.



Tvarohovo čokoládové čudo
Anglické žemličky
Tradičné bryndzové halušky