Bravčové s kolienkami
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Bravčové mäso
- 2 KS Cibuľa
- 2 KS Uhorky nakládané
- 150 ml Lečo
- 100 g Hrášok, mrkva, kukurica zmes
-   Kolienka (alebo iné cestoviny)
- 2 štipka Soľ
- 2 štipka Čierne korenie mleté
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 2 strúčik Cesnak
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na rozohriatej bravčovej masti alebo na oleji si do zlatistá opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäsko a dobre opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, sladkou paprikou a cesnakom a necháme dusiť vo vlastnej šťave. Podľa potreby podlievame trochou vody.
-
Krok 2.
Keď je mäsko takmer mäkké, pridáme menšie sklíčko leča, cca 2 KS kyslých uhoriek nakrájaných na kocky a zeleninu. Zelenina môže byť mrazená alebo zaváraná v skle. Pridáme trocha vody a všetko spolu ešte trocha podusíme.