Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 02.06.18

4.5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 5
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ako prvé si uvaríme ryžu v mierne osolenej vode. Kým nám ryža prechladne, rozmiešame si mleté mäso s vajíčkami, čiernym mletým korením a soľou. Pridáme vychladenú ryžu a dobre rozmiešame.

  2. Krok 2.

    My dvaja čo sme si to varili, tak nemáme radi práve tú papriku, preto sme si urobili len guľky. Takže, kto má rád plnenú papriku, tak očistenú papriku si zaleje - obarí horúcou vodou a plní mäsom. Pre nás ostatných, ktorí papriku nemáme radi - z mäsa si urobíme guľky a dáme ich variť do hrnca s horúcou vodou. Keď nám guľky plávajú na povrchu, vyberieme ich do misy a ideme na omáčku. (tak isto varíme aj papriku)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Mäkučké plnené rožteky
Kuracie kúsky vyprážané v rúre
Moravské koláče bez kysnutia