Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 2
Zdroj: Deni
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Jahňacie mäso (rebrá)
- 2 PL Včelí med
- 2 PL Grilovacie korenie
- 1 dl Olej slnečnicový
- 2 dl Červené víno
- 300 g Brusnice (čerstvé alebo sušené)
- 2 PL Brusnicový džem
- 2 dl Pitná voda
Omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rebierka si umyjeme a pripravíme na marinovanie. Zmiešame si ingrediencie, to znamená - pivo alebo víno, olej, med a grilovacie korenie kvalitne rozmiešame a do pripravenej zmesy dáme rebierka. V marináde ich necháme odležať celú noc.
-
Krok 2.
Na druhý deň si pripravíme omáčku nasledovným a jednoduchým spôsobom, a to tým, že vo vode rozvaríme džem, pridáme brusnice a dostatočne prevaríme. Odstavíme a servírujeme.