Prajeme dobrú chuť :)

Francúzke zemiaky

Klasický pôvodný a hlavne tradičný recept na Francúzke zemiaky. Francúzke zemiaky môžete pripraviť so surových zemiakov ale samozrejme ich môžete aj predvariť. Teda vzniknú Francúzke zemiaky s predvarených zemiakov. Vedeli ste že francúzi tento recept ani nepoznajú ? :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 55 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky si buď môžeme uvariť v šupke a očistené nakrájať alebo ich surové ošúpať a nakrájať na tenšie plátky. Krájame ich rovno do vymasteného plechu alebo zapekacej misy. Dno tejto nádoby pokryjeme zemiakmi, tie osolíme, jemne okoreníme čiernym korením a mletou paprikou. Na ne ukladáme na kolieska nakrájané špekačky alebo párkovú klobásu a znova zakrývame zemiakmi. Tento postup opakujeme asi 3 až 4-krát, podľa toho, koľko nám vojde.

  2. Krok 2.

    Ak máme slaninku tak ju môžeme dať na druhu - tretiu vrstvu na špekačky, ktoré nemusíme dávať až tak nahusto, keďže nám príde aj slaninka a tak isto pridáme prípadne aj plátky syra. Môžu ísť priamo na slaninku ;). Poslednú vrstvu tvoria zemiaky, znova osolené, okorenené a jemne pokvapkané olejom. Takto pripravené zemiaky zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Kávový perník bez vajec
Bábovka s tvarohom a marhuľou