Prajeme dobrú chuť :)

Pečené kuracie stehná

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.18 / 5 (17 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Kuracie stehná (prípadne aj krídla) umyjeme a očístíme nedostatky. Dáme do nádoby, posypeme ich mletou paprikou, čiernym korením, korením na pečené kura, sušeným cesnakom a soľou. Pridáme trocha oleja a poriadne ich celé rozmiešame a potrieme všetkým tým korením. Necháme pár minút odstáť.

  2. Krok 2.

    Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme korením na americké zemiaky (ak ho nemáme, tak použijeme korenie, ktoré išlo aj na kura) a pridáme mletú rascu a trocha oleja. Na plátky nakrájame cibuľu a pridáme ju k zemiakom. Taktiež to kvalitne premiešame.

  3. Krok 3.

    Stehná po pár minútach odležania poukladáme na plech alebo do zapekacej misy. Okolo mäska dáme zemiaky s cibuľou, zakryjeme a vložíme piecť do rúry. Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút, potom odkryjeme a necháme ešte pár minút aby sa do chrumkavá zapieklo z hora.

  4. Krok 4.

    Môžeme si pripraviť aj ryžu, jednoduchým spôsobom - uvaríme v osolenej vode do mäkka a zamiešame aj trocha zeleniny. Hotové jedlo naberáme a papáme. Skvelé sa k tomu hodí aj ovocný kompót.



Krúpová polievka
Pečená krkovička, kapusta s karamelom, domáca knedľa
Hubové rizoto s kuracím mäsom