Pečené kuracie stehná
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Kuracie stehná (alebo krídla)
- 1 KS Cibuľa
- 1 dl Olej
-   Soľ (na každý kus)
-   Červená paprika sladká (na každý kus)
-   Pečené kura (pokoreniť každý kus)
- 500 g Zemiaky
-   Rasca mletá (na každý kus)
- 100 g Ryža
-   Hrášok, mrkva, kukurica zmes
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie stehná (prípadne aj krídla) umyjeme a očístíme nedostatky. Dáme do nádoby, posypeme ich mletou paprikou, čiernym korením, korením na pečené kura, sušeným cesnakom a soľou. Pridáme trocha oleja a poriadne ich celé rozmiešame a potrieme všetkým tým korením. Necháme pár minút odstáť.
-
Krok 2.
Zatiaľ si pripravíme zemiaky. Ošúpeme, umyjeme, nakrájame na mesiačiky, osolíme, okoreníme korením na americké zemiaky (ak ho nemáme, tak použijeme korenie, ktoré išlo aj na kura) a pridáme mletú rascu a trocha oleja. Na plátky nakrájame cibuľu a pridáme ju k zemiakom. Taktiež to kvalitne premiešame.