Výnimočné Kuracie placky špeciál
Vám garantujem že tieto placky ak pripravíte, tak konzumenti vás vyhlásia za majstra kuchyne a pritom to nie je žiadna veda :).
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 750 g Kuracie prsia
- 1 KS Cibuľa
- 3-4 KS Vajce slepačie
- 3 PL Majonéza
- 3 PL Múka hladká
- 1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 200 g Mrazená zelenina (hrášok, kukurica, mrkva)
- 150 g Eidam tehla (podľa chuti)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia dobre umyjeme a osušíme. Nakrájame ho na tenké prúžky alebo kocky cca 1 cm hrubé.
-
Krok 2.
Cibuľu nakrájame na jemno. Čím jemnejšie nakrájaná, tým lepšie. Zmiešajte cibuľu s nakrájaným mäsom.
-
Krok 3.
Pridajte soľ, korenie, na malé kocky nakrájaný syr a pridáme vajíčka. Ak máme mrazenú zeleninu tak na troche oleji ju spražíme tak aby nebola ani moc prepečená ale tiež nebola v ľade. Tú pridáme tiež do zmesi.
-
Krok 4.
Nakoniec pridajte majonézu, múku a všetko dôkladne premiešame. Rozohrejeme si na panvici olej. Zmes dávame polievkovou lyžicou na panvicu z rozpáleným olejom. Z každej strany smažíme do zlatistá po dobu asi 2 minút. Ja rád používam panvicu na lievance