Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Bryndzové halušky

.

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zemiaky očistíme, na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka, soľ a polohrubú múku primiešavame podľa potreby. Cesto musí mať správnu konzistenciu. Tú má vtedy ak nám v ňom ostane stáť varecha. Halušky dávame do vriacej vody cez haluškovač. Varíme ich cca 10 minút, kým nám všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a necháme odkvapkať.

  2. Krok 2.

    Slaninku nakrájame na menšie kocky a dáme vypražiť (môžeme pridať aj trocha bravčovej masti). Bryndzu si môžeme rozmiešať s cca 1 PL kyslej smotany alebo pridáme len pár kvapiek horúcej hody.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Vyprážaný oštiepok, vyprážaný syr, dresing a hranolky
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Rolované diviačie plece na zelenine