Bryndzové halušky
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Zemiaky
- 2 KS Vajce slepačie
- 250 g Múka polohrubá
- 250 g Bryndza
- 2 štipka Soľ
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zemiaky očistíme, na jemno nastrúhame, pridáme vajíčka, soľ a polohrubú múku primiešavame podľa potreby. Cesto musí mať správnu konzistenciu. Tú má vtedy ak nám v ňom ostane stáť varecha. Halušky dávame do vriacej vody cez haluškovač. Varíme ich cca 10 minút, kým nám všetky nevyplávajú na povrch. Scedíme a necháme odkvapkať.
-
Krok 2.
Slaninku nakrájame na menšie kocky a dáme vypražiť (môžeme pridať aj trocha bravčovej masti). Bryndzu si môžeme rozmiešať s cca 1 PL kyslej smotany alebo pridáme len pár kvapiek horúcej hody.