Prajeme dobrú chuť :)

Červená kapusta s bravčovým karé

Skvelý obed :) obľúbený na nedeľný obed.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.81 / 5 (16 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na masti si speníme nakrájanú cibuľku. Kapustu nakrájame na menšie rezance a pridávame postupne na cibuľu. Za občasného miešania ju trocha opražíme, prídáme vodu, tak aby nebola zaliata a dusíme. Občas zamiešame a podľa potreby podlievame. Pridáme soľ, trocha čierneho mletého korenia, mletú rascu, podľa chuti cukor a trocha octu. Keď je kapusta mäkká, trocha ju zahustíme múkou rozmiešanou vo vode - podľa potreby aby nebola príliš hustá, ani veľmi riedka. Necháme prevrieť a odstavíme

  2. Krok 2.

    Mäsko si môžeme pripraviť k tomu rôzne - pečenú kačicu, kurča, bôčik, karé. My máme v názve bravčové karé, tak si napíšeme aj postup ako ho chutne pripraviť.

  3. Krok 3.

    Ak máme väčší kúsok mäska, tak ho môžeme pripraviť v celku - celé ho okoreníme, osolíme, z prudka opražíme na masti z každej strany, podlievame vodou a dusíme do mäkka. Hotové nakrájame a podávame. Ak je mäska len kúsok, nakrájame ho na rezne, rozklepeme, osolíme, okoreníme. Plátky mäsa z prudka opražíme na masti z oboch strán. Prilievame trocha vody, podusíme do mäkka a podávame.

  4. Krok 4.

    Nakrájame si knedlík, prídáme kapustu, na ňu dáme mäsko, ktoré sme si pripravili, môžeme poliať výpekom z mäsa a papáme.



Karamelovo - kávové rezy
Brokolicová polievka
Veľkonočná varená šunka