Červená kapusta s bravčovým karé
Skvelý obed :) obľúbený na nedeľný obed.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 KS Cibuľa
- 200 g Kapusta červená
- 2 PL Bravčová masť
- 300 g Bravčové karé
- 1 KS Knedlík
- 1 štipka Čierne korenie
- 1 štipka Rasca
- 2 PL Cukor kryštálový
- 2 ČL Ocot
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Na masti si speníme nakrájanú cibuľku. Kapustu nakrájame na menšie rezance a pridávame postupne na cibuľu. Za občasného miešania ju trocha opražíme, prídáme vodu, tak aby nebola zaliata a dusíme. Občas zamiešame a podľa potreby podlievame. Pridáme soľ, trocha čierneho mletého korenia, mletú rascu, podľa chuti cukor a trocha octu. Keď je kapusta mäkká, trocha ju zahustíme múkou rozmiešanou vo vode - podľa potreby aby nebola príliš hustá, ani veľmi riedka. Necháme prevrieť a odstavíme
-
Krok 2.
Mäsko si môžeme pripraviť k tomu rôzne - pečenú kačicu, kurča, bôčik, karé. My máme v názve bravčové karé, tak si napíšeme aj postup ako ho chutne pripraviť.
-
Krok 3.
Ak máme väčší kúsok mäska, tak ho môžeme pripraviť v celku - celé ho okoreníme, osolíme, z prudka opražíme na masti z každej strany, podlievame vodou a dusíme do mäkka. Hotové nakrájame a podávame. Ak je mäska len kúsok, nakrájame ho na rezne, rozklepeme, osolíme, okoreníme. Plátky mäsa z prudka opražíme na masti z oboch strán. Prilievame trocha vody, podusíme do mäkka a podávame.
-
Krok 4.
Nakrájame si knedlík, prídáme kapustu, na ňu dáme mäsko, ktoré sme si pripravili, môžeme poliať výpekom z mäsa a papáme.