Prajeme dobrú chuť :)

Kuracie rizoto so slovenskou ryžou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.06.18

4.25 / 5 (24 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.

  2. Krok 2.

    Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

  3. Krok 3.

    Kto nemá rád mäso, tak je perfektná slovenská ryža pripravená len so zeleninou rôzneho druhu a kombinácie s pridaním bazalky a oregána.



Najlepší nadýchaný perník
Údený hovädzí jazyk, hrachová kaša
Smotanové rezy