Ingrediencie
Potrebujeme:
- 400 g Kuracie prsia
- 50 g Syr cheddar
- 150 ml Smotana na šľahanie
- 1 KS Vajce slepačie
- 2 PL Múka hladká
- 1 štipka Sušený cesnak
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 dl Olej
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Umyté a očistené kuracie prsia si nakrájame na menšie plátky. Jemne ich osolíme, okoreníme a trocha posypeme sušeným cesnakom.
-
Krok 2.
Pripravíme si cestíčko a to tak, že do väčšej misky si na hrubšej strane stúhadla nastrúhame syr. Pridáme hladkú múku, smotanu, vajíčko a štipku soli. Dobre to celé rozmiešame. Syr a vajíčko nám hmotu krásne spojí, takže pripravené mäsko môžeme obaľovať v cestíčku. Hneď po obalení ho vkladáme do rozohriateho oleja, kde ho vypražáme z oboch strán.
-
Krok 3.
Podávame so zemiakmi - varené, pečené, na aké máte chuť, plus tatárska omáčka, nejaký dresing alebo kľudne aj zeleninkový šalát.