Prajeme dobrú chuť :)

Švédske mäsové guľky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Deni

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Ingrediencie na mäsové guľky spolu dobre zmiešame, vypracujeme a urobíme malé guľôčky ako orech. Opečieme na oleji, ja som dala aj kúsok masla, nezhorí keď je s olejom a lepšie chutia.

  2. Krok 2.

    Medzí tým si pripravíme omáčku. Prevaríme šľahačku, vývar, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a zahustíme solamylom.

  3. Krok 3.

    Opečené guľky vložíme do omáčky, prehrejeme. Výpek zalejeme troškou vody a pridáme cez sitko do omáčky. Pridá chuť. Do omáčky môžeme dať ešte aj huby alebo na tanier brusnice.



Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Párka s vajcom a syrom