Kuracie prsia s broskyňou
.
Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2 KS Kuracie prsia
- 15 g Šunka
- 15 g Plátkový syr
- 1 plechovka Broskyňový kompót
- 1 dl Olej slnečnicový
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Sušený cesnak (môže byť aj čerstvý)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie prsia, umyjeme, odblaníme, nakrájame na rezne a jemne rozklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme trocha sušeného cesnaku. Na panvičke si rozohrejeme olej a rezne z prudka opražíme z oboch strán. Vo výpeku si pražíme nakrájanú cibuľku.
-
Krok 2.
Plech alebo zapekacie sklo jemne vymastíme olejom a vložíme doň opečené rezne. Na mäsko dáme broskyňu, naň plátok šunky a na vrch plátok syra. Celé to polejeme výpekom s opraženou cibuľkou a dávame do vyhriatej rúry. Môžeme podliať aj trocha vody alebo vývaru aby sme mali šťavu na poliatie.