Prajeme dobrú chuť :)

Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Zložitý
Porcie: 5
Zdroj: Peter Lauf

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Panenku nakrájame na 5 porcie. Okoreníme a osolíme z každej strany. Na panvici rozpálime masť a mäsko z prudka opečieme zo všetkých strán.

  2. Krok 2.

    Umyjeme a osušíme si špenát. Cesto nakrájame na 5 časti tak, aby sa dalo stočiť. Paštétu rovnomerne rozotrieme na každú časť cesta. Na to rozložíme špenát a na to opečenú panenku

  3. Krok 3.

    Spolu to stočíme do bochníka, potrieme žĺtkom každý kúsok, popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C 25 minút.

  4. Krok 4.

    Medzi tým si nakrájame cibuľu, cesnak a spražíme na masti. Pridáme všetky huby, podusíme, podlejeme vínom, necháme vyredukovať. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a na konci zalejeme smotanou.

  5. Krok 5.

    Pripravíme si ešte špenát. Roztopíme si maslo, na ňom orestujeme nakrájaný cesnak a špenát. Jemne to osolíme, okoreníme a podusíme.

  6. Krok 6.

    Podávame hubové ragú, na to dáme cesnakový špenát a na vrch upečený bochník v lístkovom ceste.



Fazuľový guláš z údeným mäsom
Kuracie soté s kari omáčkou
Fazuľky na smotane