Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18
3.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Zložitý
Porcie: 5
Zdroj: Peter Lauf
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 800 g Bravčová panenka
- 1 balenie Lístkové cesto
- 200 g Špenát (ideálne čerstvý)
- 50 g Hliva ustricová
- 50 g Šampiňóny
- 2 dl Červené víno
- 100 g Kačacia paštéta (môže byť aj husacia)
- 4 plátok Maslo
- 1 KS Cibuľa
- 2 strúčik Cesnak
- 200 g Smotana na varenie
- 3 dl Vývar
- 1 ČL Bravčová masť
- 1 KS Vaječný žĺtok
- 1 štipka Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Panenku nakrájame na 5 porcie. Okoreníme a osolíme z každej strany. Na panvici rozpálime masť a mäsko z prudka opečieme zo všetkých strán.
-
Krok 2.
Umyjeme a osušíme si špenát. Cesto nakrájame na 5 časti tak, aby sa dalo stočiť. Paštétu rovnomerne rozotrieme na každú časť cesta. Na to rozložíme špenát a na to opečenú panenku