Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Kuracie prsia (alebo sójové kocky)
- 2 KS Cibuľa
- 4 strúčik Cesnak
- 1 balenie Mrazená zelenina (podľa vlastného výberu)
- 2 KS Špekáčky (alebo troch diétnej salámy)
- 2 PL Kečup
- 1 ČL Sójová omáčka
- 50 g Eidam tehla
- 1 PL Olej
- 1 balenie Cestoviny (špirálky, motýliky, penne ... )
- 2 ČL Soľ
- 1 štipka Čili korenie mleté
- 1 štipka Biele korenie
- 1 štipka Vegeta
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cibuľku nakrájanú na drobno si oprážime na rozohriatej masti, ku ktorej neskôr pridáme na kocky nakrájané kuracie mäsko a salámu alebo špekáčky. Ak robíme sójové kocky, tak tie si najprv uvaríme v osolenej vode a až potom ich pridáme k cibuľke. Spolu to dobre oprážime a podusíme do polomäkká. Podľa potreby podlievame vodou.
-
Krok 2.
Osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a keď je mäsko takmer mäkké pridáme zeleninu. Ja používam mrazenú, najlepšie keď je tam kukurica, hrášok, mrkva. Môžeme však použiť aj inú zeleninu podľa vlastného výberu. Celú zmes vydusíme do mäkka a dochutíme ešte sójovou omáčkou. Keď je to všetko mäkké, podlejeme vodou tak aby jej trocha zostalo, kúsok prevaríme a odstavíme.
-
Krok 3.
V osolenej vode si uvaríme cestoviny, taktiež podľa vlastného výberu (hodia sa k tomu vretienka, motýliky alebo makaróny). Medzi časom si pripravíme dresing - zmiešame tatársku omáčku, kečup a sójovú omáčku.
-
Krok 4.
Keď máme všetko hotové, naberáme na tanier a na vrh už len nastrúhame tvrdý syr a podávame. Docbrú chuť.