Bravčový plátok na šampiňónoch s ryžou
Ahojte nas dnes bravcovy platok na sampinonoch a ryza :).
Kuchár/ka: Vierka Dánaiová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.09.21
4.29 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Vierka Dánaiová
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 5-6 plátok Bravčové karé
- 2 KS Cibuľa (väčšie)
- Sójová omáčka (tmavá, podľa chuti)
- 1 ČL Červená paprika sladká
- 2 ČL Paradajkový pretlak
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- Nové korenie (podľa chuti)
- 3 strúčik Cesnak
- Majoránka
- Čubrica korenie (podľa chuti)
- 200 g Šampiňóny (čerstvé)
- 300 g Ryža (podľa chuti)
Príloha
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso osoliť okoreniť zprudka orestovať na oleji, až je orestované mäso vyberiem ba bok na tanier alebo do misky.
-
Krok 2.
Pridám nakrájanú cibuľu, orestujem do zlatova pridám čierné mleté korenie, bobkový list, červenú papriku, nove korenie, celé korenie, čubricu, paradajkový pretlak... Zarestujem a mäso vrátim naspäť do cibuľového základu.