Kurací rezeň v cestičku, zemiaky v šupke
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 16.08.21
Ingrediencie
Rezeň v cestičku:
- 4 KS Kuracie prsia
- Soľ
- 1 ČL Korenie na kura
- 50 g Múka hladká
- 3 KS Vajce
- Olej
- 500 g Zemiaky
- Soľ
- Mletý kmín
- 100 g Maslo
- Sušený cesnak
Zemiaky v šupke:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Rezne v cestíčku pripravíme takto: Kuracie prsia umyjeme a prekrojíme tak, aby sme ho otvorili. Dostaneme väčší kúsok ale tenší.
-
Krok 2.
Cestíčko na rezne si pripravíme takto: Do misky dáme vajíčka, ktoré rozšľaháme s mliekom. Pridáme soľ a korenie na kura. Pomaly primiešame múku. Cestíčko má byť husté.
-
Krok 3.
Kuracie prsia obalíme v cestíčku a vyprážame pomaly v rozohriatom oleji. Po upečení ešte dáme na plech a ešte dáme zapiecť do rúry na 10 minút na 200°C.
-
Krok 4.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v posolenej vode. Uvarené zemiaky rozkrojíme na poli a dáme zapiecť do rúry. Predtým ešte roztopíme maslo, ktoré zmiešame s mletým kmínom, sušeným cesnakom a soľou. Zemiaky polejeme a pečieme 20 minút pri 200°C.
-
Krok 5.
Hotové kuracie rezne v cestíčku podávame zo zemiakmi a zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!